CALCIUL IN ORGANISM
In momentul in care o persoana este nelinistita fara motiv, are probleme cu dantura, ii cade parul sau descopera pietre la rinichi este posibil ca organismul sa aiba nevoie de calciu, magneziu sau zinc.
Cele trei minerale sunt necesare pentru buna functionare a organismului. Manifestarile neplacute apar in momentul in care nivelul a cel putin unuia dintre acestea scade
Calciul are un rol esential in cresterea si dezvoltarea sistemului osos, in mineralizarea osoasa, in preventia osteoporozei, in contractiile musculare, in contractiile miocardului (muschiul inimii), in menstruatie, in coagulare, in buna functionare a sistemului nervos etc. Practic calciul este implicat atat in procesele vitale, cat si cele de reglare metabolica.
Deficitul de calciu are multiple manifestari, ca raspuns general al organismului caci multe functii sunt afectate. Insa nu toate aceste manifestari pot fi constientizate de fiecare, de aceea am extras mai jos simptomele dupa care ne putem ghida pentru a identifica o lipsa de calciu.
LIPSA DE CALCIU (CADEREA DE CALCIU) – SEMNE SI SIMPTOME
Principalele manifestari ale caderii de calciu sunt:
-Ameteala, pana la lesin;
– Senzatie de amorteala care se poate manifesta in special la nivelul membrelor;
– Furnicaturi in degete, palme sau in picioare;
– Fracturi, deformari osoase, stern bombat etc.;
– Spasmofilia;
– tulburari psihice pana la depresie sau chiar halucinatii;
– Cresterea frecventei cardiace;